Pakej Cyber Cafe

~~PAKEJ CYBER CAFE MENARIK BULAN INI~~MESIN FOTOSTAT MURAH~~HARGA YANG SANGAT BERPATUTAN~~BERMUTU~~BERKUALITI~~

Selamat sejahtera dan Selamat Datang ke Website Crescent Communications Sdn Bhd.  TERIMA KASIH kerana mengunjungi web kami untuk pakej ansuran komputer.

Kami berusaha untuk membekalkan peralatan komputer secara ansuran.  Ini adalah untuk memudahkan bakal usahawan yang hendak memulakan perniagaan cyber cafe tanpa mengeluarkan modal permulaan yang tinggi.  Kami mempunyai pengalaman yang luas dalam perniagaan cyber cafe.  Kami telah berkecimpung di dalam perniagaan ini semenjak tahun 2000.  Kami berharap untuk membantu lebih ramai usahawan untuk memulakan perniagaan cyber cafe.Pakej ini pasti akan memudahkan anda untuk memulakan perniagaan Cyber Cafe.

Ada potensi ke perniagaan Cyber Cafe???

Perniagaan cyber cafe telah menjadi minat dan perhatian oleh ramai usahawan bumiputera. Potensi perniagaan ini sangat tinggi atas berbagai sebab seperti :-

  • Permintaan yang tinggi oleh pelajar universiti, remaja, usahawan maya dan orang ramai.
  • Galakan dari media dan kerajaan supaya rakyat celik IT
  • Diminati oleh golongan muda sebagai tempat untuk mencari maklumat serta berhibur.
  • Potensi keuntungan yang tinggi.

Cabaran memulakan perniagaan Cyber Cafe

- Modal yang tinggi terutamanya untuk membeli peralatan komputer

- Tiada institusi bank yang mahu memberi pinjaman untuk cyber cafe

- Memerlukan usahawan yang celik IT

- Teknologi komputer terlalu pantas dan sesiapa boleh tertinggal jika terleka

-Penyelenggaraan peralatan komputer

Kos belian komputer tinggi sangat???

10 unit komputer BARU mungkin berharga RM 20,000
20 unit komputer BARU mungkin berharga RM 40,000

Faktor inilah yang menghalang ramai usahawan muda yang berpotensi untuk maju dalam bidang IT
Apakah kita akan kalah hanya kerana modal ??????

Tentu sekali tidak !

Dapatkan pakej Dari Kami !

Sila KLIK link di bawah:-
*PAKEJ CYBER CAFE SERVER GAMES LCD*

Bayaran adalah secara ansuran
BAYARAN ANSURAN BULANAN – SERENDAH RM 750  setiap  bulan
Tempoh – selama 10 bulan

Sila Hubungi:-
Crescent Communications Sdn Bhd
16 Jalan Pinang C 18/C Section 18 Shah Alam
Tel: 03-5542 2000 Fax: 03-5542 2001
H/Phone: 016-229 4000 (Razali)
Email: razalid@gmail.com

<marquee bgcolor=”#3BB9FF”>~~4 PAKEJ CYBER CAFE MENARIK BULAN INI~~MESIN FOTOSTAT MURAH~~HARGA YANG SANGAT BERPATUTAN~~BERMUTU~~BERKUALITI~~</marquee>

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • email
  • Twitter
  • Yahoo! Bookmarks
  • Tumblr

Comments

  • Assalamualaikum…………..sy berminat utk mmbuka cc ttp tiada syarikat……
    sy ingin mmbuka cc dirumah,di muar.kaw berhampiran sekolah dan tiada saingan.bolehkah sy mndptkan pakej anda tanpa menubuhkan syarikat??????

    Mohd Suhaidi Abd Hadi11/04/2008
  • saya berminat untuk menceburi bidang perniagaan perkhidmatan cc… memendangkan pada masa kini saya telah ada rung untuk menumpukan sepenuh masa dalam bidang perniaagaan berkongsepkan it.. yang mana sebelum ini saya terpaksa memberi tumpuan kepada pengurusan syarikat sepenuhnya… dalam proses peralihan tugas kepada pengurusan yang baru… kini saya akan menumpukan kepada perusahaan yang sebelum ini secara sambilan.. iaitu salah satu aktiviti syarikat yang menyediakaan kemudahan it kepada warga felcra bhd bandar seberang perak.. dari pangalaman memang ada potensi jika dapat diusahakan dengan penuh kesungguhan dan perancangan yang tepat… jasteru apakah langkah seterusnya dan bantuan pihak tuan dalam membantu saya dalam menjayakan hasrat saya ini…

    roslan bin harikan15/04/2008
  • pakej yg ditawarkan amat menarik.saya ingin minta pendapat adakah cc ini sesuai dibuka dikawasan perumahan elit mengikut penelitiian saudara?harap dpt maklumbalas dr pihak saudara

    siti mariam bt saad18/04/2008
  • Assalammualaikum,
    Saya berminat dengan pakej yang disedikan, tetapi boleh saudara memberikan saya tips atau pun peraturan untuk membuka CC, iaitu dari segi perundangan , pendaftaran syarikat dan sebagainya
    Untuk pengetahuan, lokasi sudah pun saya kenalpasti dan dalam proses untuk menyewa ruang untuk cadangan membuka CC.
    Diharap pihak Cresent Communication boleh memberikan tunjuk ajar sebelum saya proceed dengan pakej yang ditawarkan.
    Segala maklumt didahului dengan ucapan terimakasih

    Hafidz19/04/2008
  • Assalamualaikum, saya berminat untuk menceburi bidang perniagaan cyber cafe. Sila info maklumat kepada saya lebih lanjut. Terima kasih.

    Baharin Zainal Abidin21/04/2008
  • Berikut adalah syarat-syarat permohonan bagi projek cyber cafe:
    ———————-
    1- Perlu salinan kad pengenalan pengarah
    2- Pendaftaran perniagaan
    3- Premis perniagaan yang strategic
    4- Rancangan perniagaan yang ringkas
    Syarat no.2 menunujukkan saudara perlu ada pendaftaran syarikat bagi menjalankan projek ini. berkenaan dgn lokasi operasi perniagaan di rumah tidak menjadi masalah. Asalkan alamatnya didaftarkan dibawah alamat lokasi perniagaan dalam pendataran syarikat. Dan alamat perniagaan juga oerlu dinyatakan semasa membuat permohonan dan semasa perjanjian projek dengan syarikat kami.

    mariam- admin22/04/2008
  • sy ex-student IPTA, sy mg brminat dlm mmbuka bisnes sndri tp modal yg trlalu tnngi yg mmbuatkn sy ptah smngat…ble trbca artikel ini sy rse pluang sy tuk buka bsnes sndri moga2 trcpai… hrp pihak en. dpt mmbntu, prtnyaan sy:-
    - tmpoh byran bulanan utk pakej basic iaitu 10+1 pc slama brapa bulan..?? dan stelah tmpoh byrn trsbut sudh tmat adakah ke semua pc trsebut mnjdi milik pembeli..??
    - adkah byaran trsebut trmasuk skali system yang prlu ada dlam ssbuah cc(pngurusn cc)

    azam28/04/2008
  • jikalau saya lebih kepada online games adakah spec P4 dengan 32MB grafik memadai?

    kevin29/04/2008
  • jikalau saya lebih kepada online games adakah spec P4 dengan 32MB grafik memadai?

    kevin29/04/2008
  • adakah package yang encik tawarkan termasuk software? dan gaming license perlu dimohon di mana? sila encik memberi maklumat yang diperlukan. terima kasih.

    kevin29/04/2008
  • assalamualaikum.
    Saya dari KLANG Bandar Diraja berminat dengan tawaran yg disediakan oleh sebuah syarikat bumiputra & akan mengambil peluang ini untuk meng-Establish sebuah CC tidak lama lagi.

    Desertwolf84!09/05/2008
  • blh x kalau terus saje byr bulanan, xpyh byr deposit RM4400 dahulu kerana saya kkurangan dr segi modal

    su raihan05/06/2008
  • salam..
    mengikut prosedur kami, bagi bayaran permulaan penyewa perlu membayar deposit bagi tiga bulan(1100×3)+ bulan pertama(1100)

    terima kasih

    syuhada06/06/2008
  • sebarang urusan utk menukar spec bagi komputer boleh dirundingkan,samaada utk menambah atau menukar.tetapi bagi urusan pembayaran kami mewajibkan pembayaran pertama adalah dengan tiga(3×1100)+bulan pertama(1×1000)=(4×1100) ini bermakna bayaran permulaan yg wajib adalah sebanyak RM4400.00.jumlah ini tidak termasuk installation network dan electrical waring, serta transport.

    syuhada06/06/2008
  • assalamualaikum…
    saya amat berminat dengan perniagaan cyber cafe ni memandangkan saya ni kerap sangat ke cc begitu juga adik2 saya.
    di mana saya terfikir utk membuka satu cc di kawasan perumahan saya di desa tun razak cheras. di sini terdapat 2 cc tp ia hanya fungsi utk main game shj dan internet sgt slow.
    selalunya saya akan ke bdr tun razak,tp ia sama juga.
    saya terpaksa pergi ke cc di bdr tsk permaisuri yg sejauh 3km utk mendptkan perkhidmatan yang selesa.(tapi perknhimatan printing x memuaskan)
    di samping saya membuka cc utk perkhidmatan internet/computer saya ada terfikir utk membuka cc+xerox+alat2 tulis+printing. seperti cc di taman melawati yang kerap juga saya pergi (achik’s internet cafe).tapi terlampau jauh.
    saya amat berminat tp saya x da modal yang cukup utk memulakan perniagaan ini.
    di mana saya ingin tanya jika cik boleh bgtau bagaimana cara-cara saya ingin memulakan perniagaan dan juga mendapatkan modal. sebab saya rasa perniagaan ini sekarang amat menguntungkan jika kita boleh bg perkhidmatan yang bagus dan memuaskan.
    tentang pendaftaran perniagaan mmg saya akan buatlah kerana saya pun akan memulankan perniagaan kecik-kecilan(hantaran,hadiah,kek,inai).
    boleh x jelaskan pada saya dengan lebih lanjut dan beri sedikit tips dan bantuan mengenai perniagaan cyber cafe ini.
    terima kasih.

    ZettyJamil12/06/2008
  • pakej komputer yang ditawarkan tu menggunakan OS ape.Kalau guna OS micsosoft termasuk sekali dgn lesen windows tak.untuk lesen microsoft office ade disertakan sekali tak.

    jamalludin12/06/2008
  • salam sejahtera…..
    saya ingin bertanya,keseluruhan modal untuk membuka cc sebanyak 16 monitor termasuk counter dan installation network dan electrical waring, serta transport kesemua sekali berapa jumlahnya? kerana saya akan membuka cc di Alor Setar Kedah.dan berapa harus saya bayar setiap bulan 16 buah monitor?terima kasih.

    rosniza13/06/2008
  • salam. saya dalam perancangan peringkat akhir untuk membuka cyber cafe di Tman Mastiara, Jaln ipoh, KL. apa yang saya faham boleh membuat penukaran speks komputer, dimana 1+3 masih (RM4,4000) wajib. JIka saya ingin upgrade RAM dari 512ddr ke 1GB ddr, dan agp dari 32MB ke 256MB. berapakh penambahan / pembayaran yng perlu sy lakukan. saya ingin 20 unt pc+1 terminal. adakah terdapat lesen OS yg di bekalkan, serta OS apa yang dibekalkan. ada tak membuat pre-installation untuk games dan online game. kalu ada berapa tambahan. warranty macamana?untuk billing system, sblm ini sy menggunakan Program Tinasoft, dan pihak tuan bekalkan sistem biling yg macamana? boleh email- kepada saya tak mengenai soalan-soalan sy ini. TQ

    najeeb17/06/2008
  • Askum…
    Saya berminat membuka perniagaan cybercafe, tetapi TIADA MODAL , sy berlatar belakang pendidikan berkomputer. Kini sy masih bekerja sebagai pereka grafik. Hanya makan gaji agak sukar untuk menampung kos kehidupan yang semakin tinggi. sy rasa sudah masanya saya menceburkan diri berniaga didalam bidang rekabentuk dan percetakkan sebab saya rasa saya berpengalaman didalam bidang tersebut. Jadi disini saya ingin membuka perniagaan cybercafe sambil menyediakan perkhidmatan rekabentuk dan percetakkan. Saya harap pihak encik dapat membantu. Jika pihak tuan agak sukar untuk menjawab soalan saya, sy harap pihak tuan dpt membantu saya dengan cara memberi jawapan yang alternatif. Sekian Terima Kasih.

    Azlanshah17/06/2008
  • salam.. ader tak contoh rancangan perniagaan nak bukak ciber cafe nih..saya tengah bingung nak buat assgmnt nih..tepu dah otak ni nak pikir..harap dapat membantu..

    ieda21/06/2008
  • asalam, saya memiliki rumah kedai yang bertentang dengan sekolah menengah. terdapat 2 buah cybercafe di kawasan kedai saya.walaubagaimanapun cybercafe yang lain sentiasa dipenuhi pelangan.saya amat berminat untuk membuka cybercafe dengan pihak tuan,.memandangkan saya masih baru dalam memulakan perniagaan,saya harap pihak tuan dapat memberi bimbngan sebelum saya membuka perniagaan ini

    rusman25/06/2008
  • saya nak memulakan perniagaan cc di kota bharu, boleh kah pihak tuan menyediakan kemudahan ini di sana. adakah apa2 syarat lagi yang tak terkandung di dalam penerangan di atas

    faizal03/07/2008
  • salam..
    en Faizal,kami menyediakan perkhidmatan ke seluruh malaysia. Maka pihak kami akan bersedia untuk membuat penghantaran pc ke lokasi en berada.Kos pengankutan dikenakan mengikut kilometer perjalanan. Segala syarat-syarat yang telah dinyatakan adalah merupakan keseluruhan syarat

    syuhada03/07/2008
  • salam,saya dalam proses membuat kedai komputer berinternet di sekitar kuala lumpur,tpi masalhnya bila saya ke DBKL,maklumat yg saya dapat mengatakan lesen bagi CYBER CAFE sudah dibekukan,soalan saya adakah saya memerlukan lesen Cyber Cafe utk menjalankan perniagaan berinternet.Setahu saya Cyber Cafe kedai komputer yg berciri kan cafe……..sila beri jawapan kerana kedai sudahpun hampir siap utk operasi

    oyang23/08/2008
  • saya berminat untuk menceburi perniagaan ini….ia juga di dorong oleh kawan-kawan….apakah yang harus saya lakukan untuk mendapat pakej pihak tuan…..

    mohd farieza15/09/2008
  • system pc baru untuk pakej cc takde ker?

    pokloh28/09/2008